Φυσικές, περιβαλλοντικές και τεχνολογικές καταστροφές συμβαίνουν καθημερινά σε όλο τον πλανήτη. Ένας από τους βασικούς στόχους της Στρατηγικής των Ηνωμένων Εθνών για τη Μείωση των Καταστροφών (ISDR) είναι να ορίσει τα πλαίσια μέσα στα οποία τα κράτη-μέλη θα ισχυροποιήσουν τις δομές τους για την πρόληψη των κινδύνων από φυσικές καταστροφές.
Με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας Μείωσης των Φυσικών Καταστροφών στις 12 Οκτωβρίου και της Διεθνούς Χρονιάς Μικροοικονομικής Διευκόλυνσης η Γραμματεία της Διεθνούς Στρατηγικής Μείωσης Φυσικών Καταστροφών του Ο.Η.Ε. (UN/ISDR) ξεκινά μια παγκόσμια συζήτηση σχετικά με το πώς η μικροοικονομία μπορεί να μειώσει τον αντίκτυπο των φυσικών καταστροφών σε τρωτές κοινωνίες.
Το τσουνάμι στον Ινδικό Ωκεανό πέρυσι, ο τυφώνας Κατρίνα στις Ηνωμένες Πολιτείες και ο σεισμός στο Πακιστάν και την Ινδία φέτος απέδειξαν για άλλη μία φορά πως οι φτωχοί συνήθως υποφέρουν περισσότερο από τις καταστροφές που οφείλονται σε φυσικά γεγονότα καθώς συχνά ζουν και εργάζονται σε ευάλωτες από κινδύνους περιοχές.
Για να εορτάσουν την ημέρα αυτή αναλυτές από τον Ο.Η.Ε., οικονομολόγοι και ειδικοί σε θέματα καταστροφών θα συγκεντρωθούν στις 14 και 15 Οκτωβρίου στο Νέο Δελχί για να συζητήσουν τον αντίκτυπο της μικροοικονομίας στις χώρες που επηρεάστηκαν από το τσουνάμι τον περασμένο Δεκέμβριο.
Επισκεφθείτε το site της Διεθνούς Ημέρας Μείωσης Φυσικών Καταστροφών