Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Δελτίο τύπου

Έντονα καιρικά φαινόμενα

Μοιράσου το
Έντονα καιρικά φαινόμενα - civilprotection.gov.gr

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, σε συνέχεια του με Α.Α. 14/16-11-2007 Έκτακτου Δελτίου Πρόγνωσης Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδώθηκε από την Ε.Μ.Υ, προειδοποιεί:

Από σήμερα Παρασκευή (16-11-07) το βράδυ στη Δυτική Ελλάδα θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Κατά τη διάρκεια της νύχτας τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικότερα.

Αύριο Σάββατο (17-11-07) ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν κατά τόπους αρχικά στο Ιόνιο και τηνηπειρωτική χώρα και από το βράδυ στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φθάσουν τα 8 μποφόρ.

Την Κυριακή (18-11-07) τα φαινόμενα που προαναφέρθηκαν θα επηρεάσουν κυρίως την Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά Βορείου και Ανατολικού Αγαίου, τα Δωδεκάνησα, το Ιόνιο, την Πελοπόννησο και πιθανώς την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Οι άνεμοι στα πελάγη θα φθάνουν τα 8 μποφόρ.

Τη Δευτέρα (19-11-07) δεν προβλέπεται σημαντική μεταβολή του καιρού, αλλά από την Τρίτη (20-11-07) οι βροχές και οι καταιγίδες θα εξασθενήσουν.

Ειδικότερα:
α. Στις πυρόπληκτες περιοχές της Πελοποννήσου ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται κατά διαστήματα απόσήμερα (16-11-07) το βράδυ έως τις πρωϊνές ώρες της Δευτέρας (19-11-07).
β. Στις πυρόπληκτες περιοχές της Εύβοιας και στην Αττική βροχές και καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές, θα σημειωθούν κυρίως στο χρονικό διάστημα από αύριο Σάββατο (17-11-07) το απόγευμα έως το πρωϊ της Κυριακής (18-11-07).

Λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού θα δίνονται στα επόμενα τακτικά δελτία της ΕΜΥ. Ήδη έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιοι φορείς και οι υπηρεσίες από τη Γ.Γ.Π.Π. και βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας πολιτικής προστασίας, ώστε να παρέμβουν άμεσα εάν αυτό απαιτηθεί.

Παράλληλα η Γ.Γ.Π.Π., εφιστά την προσοχή των πολιτών και προτείνει να λάβουν σοβαρά   υπόψη τους τα έντονα καιρικά φαινόμενα, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις ενδέχεται να δημιουργήσουν προβλήματα. Μέτρα αυτοπροστασίας διατίθενται στην ιστιοσελίδα της Γ.Γ.Π.Π. και επιπλέον διανέμονται σε όλες τις Νομαρχίες και Περιφέρειες ανά την Επικράτεια.
Επόμενη προγραμματισμένη ανακοίνωση από την Γ.Γ.Π.Π. θα εκδοθεί την 19.00 της σήμερον (16-11-07).

Από τη
Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας