Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Δελτίο τύπου

ΧΑΡΤΗΣ ΠΡΟΒΛΕΨΗΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΠΥΡΓΑΓΙΑΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΠΥΡΑΚΑΓΙΑΣ ΤΗΝ 22/6/2008

Μοιράσου το
ΧΑΡΤΗΣ ΠΡΟΒΛΕΨΗΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΠΥΡΓΑΓΙΑΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΠΥΡΑΚΑΓΙΑΣ ΤΗΝ 22/6/2008 - civilprotection.gov.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς ( κατηγορία κινδύνου 4 ), για τις περιοχές: Αθηνών, Ανατολικής   Αττικής, Δυτικής Αττικής, Πειραιώς (συμπεριλαμβανομένης και Ν. Κυθήρων), Βοιωτίας, Ευβοίας, Λέσβου, Χίου, Σάμου (συμπεριλαμβανομένης και Ν. Ικαρίας), Κυκλάδων, Ρεθύμνου, Χανίων, Ηρακλείου, Λασιθίου, Κορινθίας, Αργολίδας και Λακωνίας προβλέπεται για αύριο 22-06-2008, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, που εκδίδεται από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ενημέρωσε τις κρατικές υπηρεσίες καθώς και τους Οργανισμούς Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, των παραπάνω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Με βάση τα προβλεπόμενα, παρακαλούνται οι πολίτες να αποφύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως κάψιμο ξερών  χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες (δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, κλπ.), ρίψη αναμμένων τσιγάρων.

Ειδικότερα, οι εκδρομείς παρακαλούνται:

·       να αποφύγουν το άναμμα φωτιάς για οποιαδήποτε λόγο στην ύπαιθρο και να σεβαστούν τα απαγορευτικά πρόσβασης σε περιοχές υψηλού κινδύνου.

·       να ειδοποιήσουν αμέσως το κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στον αριθμό κλήσης 199 σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά.

·       να απομακρυνθούν έγκαιρα σε περίπτωση πυρκαγιάς, εάν δεν μπορούν να βοηθήσουν στην καταστολή της κατά το αρχικό στάδιο, για τη δική τους ασφάλεια αλλά και για να μην παρεμποδίσουν το έργο των Πυροσβεστικών δυνάμεων καθώς αυτές θα καταφθάνουν.