Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Δελτίο τύπου

Ψηφιακή αναβάθμιση συστημάτων και υποδομών για την αντιμετώπιση κινδύνων από φυσικές καταστροφές

Μοιράσου το
Διαβάστε το Δελτίο Τύπου σε pdf
Ψηφιακή αναβάθμιση συστημάτων και υποδομών για την αντιμετώπιση κινδύνων από φυσικές καταστροφές - civilprotection.gov.gr

Αθήνα, 14 Νοεμβρίου 2022

 

Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν οι Υπουργοί Κυριάκος Πιερρακάκης και Χρήστος Στυλιανίδης με το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ Α.Ε. - GRNET), εποπτευόμενο φορέα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με αντικείμενο τον ψηφιακό μετασχηματισμό και αναβάθμιση του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

 

Η επιχειρησιακή αναβάθμιση και η διασφάλιση της αδιάλειπτης λειτουργίας των συστημάτων και υποδομών που απαιτούνται για την αποτελεσματική διαχείριση κινδύνων από φυσικές καταστροφές βρίσκεται στο επίκεντρο της κοινής πρωτοβουλίας των Υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

 

Στόχος της συνεργασίας είναι η ενίσχυση του δικτύου συνεργασιών με την επιστημονική και ακαδημαϊκή κοινότητα, τα ΑΕΙ και τα Ερευνητικά Κέντρα της χώρας και η ουσιαστική συμβολή στη δημιουργία ενός Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου Διαχείρισης Κρίσεων Φυσικών Καταστροφών στο οποίο θα λειτουργεί μια σύγχρονη Εθνική Βάση/Πλατφόρμα Δεδομένων η οποία θα υποστηρίζεται από επιστημονικές ομάδες.  H ΕΔΥΤΕ Α.Ε. θα συμβάλει ουσιαστικά προς αυτή την κατεύθυνση με την τεχνογνωσία και την εμπειρία που διαθέτει.