Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Δελτίο τύπου

Στη Χίο αύριο ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας

Μοιράσου το
Διαβάστε το Δελτίο Τύπου σε pdf
Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας

Δευτέρα,  04 Μαρτίου 2024

Στη Χίο μεταβαίνει αύριο, Τρίτη 5 Μαρτίου, ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

Το πρωί, ο Υπουργός θα πραγματοποιήσει ευρεία σύσκεψη στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου με αντικείμενο την προετοιμασία της επερχόμενης αντιπυρικής περιόδου.

Στη σύσκεψη θα συμμετέχουν ο Διοικητής ΠΕ.ΠΥ.Δ. Βορείου Αιγαίου, Αρχιπύραρχος Παναγιώτης Κυπριωτέλλης, ο Διοικητής Π.Υ. Ν. Χίου, Πύραρχος Σταύρος Καπελλαρίδης, ο Υποδιοικητής Π.Υ. Χίου, Επιπυραγός Απόστολος Ντίλης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Χίου, Ιωάννης Αραμπατζής, ο Διοικητής 96 ΑΔΤΕ Χίου, Ταξίαρχος Χαράλαμπος Αμπατζίδης, ο Δήμαρχος Χίου, Ιωάννης Μαλάφης, ο Διοικητής Λιμεναρχείου Χίου, Αντιπλοίαρχος Παντελής Βατούσης, o Αντιπεριφερειάρχης Χίου, Παντελής Βρουλής, η Διευθύντρια Δασών Χίου, Θωμαΐς Κοιλούκου,  ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Χίου, Νικόλαος Βορριάς, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Χίου, Γεώργιος Ζώας, ο Διευθυντής ΔΕΔΔΗΕ, Γεώργιος Καλαμάκης.

Το μεσημέρι ο κ. Κικίλιας θα παραστεί στην επίσημη τελετή έναρξης πιλοτικού προγράμματος για την κλιματική κρίση, το οποίο εκπονείται με τη συνεργασία του Κοινοφελούς Ιδρύματος «Μαρία Τσάκος», της Ελληνικής Ένωσης Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος (HELMEPA) και του Ιδρύματος Λάτση, με αντικείμενο την ενημέρωση των πολιτών για την κλιματική αλλαγή.