Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Γενικός Γραμματέας Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής

Πέτρος Καμπούρης

Είναι Γεωλόγος-Γεωφυσικός, απόφοιτος του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης (MSc) στην Εφαρμοσμένη Γεωφυσική-Σεισμολογία, καθώς και μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης (ΜΒΑ) στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. 

Έχει εργαστεί ως ελεύθερος επαγγελματίας Γεωλόγος – Γεωφυσικός στην εκπόνηση γεωτεχνικών και περιβαλλοντικών μελετών στο πλαίσιο της κατασκευής μεγάλων έργων. Συμμετείχε, μεταξύ άλλων, στην εκπόνηση των «μικροζωνικών» μελετών του Ηρακλείου και της Θήβας στο πλαίσιο του πρωτοποριακού προγράμματος «AUTO-SEISMO-GEOTECH”, στην εκπόνηση της μικροζωνικής μελέτης της πλειόσειστης περιοχής Γρεβενών-Κοζάνης, σε γεωτεχνικές-γεωφυσικές έρευνες και μελέτες στο πλαίσιο της κατασκευής της Εγνατίας Οδού, στη γεωφυσική μελέτη του χώρου του Ολυμπιακού Σταδίου, κ.α.

Το 2001 προσελήφθη ως Ειδικός Επιστήμονας στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών, όπου και παρέμεινε έως τις αρχές του 2009. Είχε συμμετοχή, μεταξύ άλλων, στο έργο της διαχείρισης φυσικών και ανθρωπογενών καταστροφών, όπως και στην προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004. Το 2003 μετεκπαιδεύτηκε στις ΗΠΑ σε θέματα διαχείρισης καταστροφών και κρίσεων.
Κατά το διάστημα 2009 έως 2013 εργάστηκε στην Ειδική Υπηρεσία Στρατηγικού Σχεδιασμού και Εφαρμογής Προγραμμάτων (ΕΥΣΣΕΠ) του Υπουργείου Εσωτερικών, με αντικείμενο την υλοποίηση σημαντικού αριθμού έργων του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013».

Από το 2013 έως τον Ιούλιο 2023 υπηρέτησε στη Γενική Γραμματεία Συντονισμού της Προεδρίας της Κυβέρνησης και από το 2021 διετέλεσε Προϊστάμενος του Τομέα «Φυσικών Πόρων, Αγροτικής & Αστικής Ανάπτυξης και Μεταφορών». Στο διάστημα αυτό συμμετείχε στο έργο της παρακολούθησης της επίτευξης των στόχων των προγραμμάτων δημοσιονομικής προσαρμογής στους τομείς της Ενέργειας και των Ιδιωτικοποιήσεων, στην παρακολούθηση και το συντονισμό των δημόσιων πολιτικών στα πεδία της Ενέργειας, Περιβάλλοντος, Υποδομών, Μεταφορών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Ναυτιλίας, αλλά και στην υλοποίηση των μεταρρυθμιστικών έργων και οροσήμων του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας – Ελλάδα 2.0, στα ίδια πεδία.

Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.